Начало / Проекти / ДЕС 26/26.05.2011 "Организиране на обучителни семинари за регионални и местни власти за международните стандарти в областта на човешките права при връщането", схема BG/RF2009/A10/GR5
ДЕС 26/26.05.2011 "Организиране на обучителни семинари за регионални и местни власти за международните стандарти в областта на човешките права при връщането", схема BG/RF2009/A10/GR5 ПДФ Печат Е-мейл
Проекта стартира на 25 май 2011 г. и е на стойност 30 705 лв. Той е единственият одобрен в страната по Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

По проекта 47 служители на сектор "Миграция" към ОДП – Варна и 15 съдии от Окръжния и от Апелативния съд в града ще участват в обучителен семинар за международните стандарти в областта на човешките права при експулсирането на чужденци.

Семинарите ще стартират в края на месец юни. Лектори ще бъдат трима адвокати и двама психолози. По време на обучението ще се разглеждат и казуси относно процеси за експулсирането на граждани, както и правото на защита на чужденците

Проектът е ориентиран към укрепване на административния капацитет на местните власти, стандартите в правата на човека и др. Общата цел е ориентирана към осигуряване на по-високи нива на компетенция на регионалните власти.

Дирекция „Международни проекти” - Министерство на вътрешните работи, Годишна програма 2009 по Европейски фонд за връщане.

Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG/RF2009/A10/GR5 „Повишаване знанията и опита на българските власти в областта на прилагането на международните стандарти по отношение на връщането”.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови