Начало / Проекти / BG EIF 2008/01-03.01 „Врата към България: От имиграция към интеграция” - Създаване на пилотен информационен център в гр. Варна
BG EIF 2008/01-03.01 „Врата към България: От имиграция към интеграция” - Създаване на пилотен информационен център в гр. Варна ПДФ Печат Е-мейл

На 01.09.2009 г. стартира проект за създаване на пилотен информационен консултативно-обучителен център за имигранти в гр.Варна. Проектът се се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за интеграция на граждани на трети държави.

Проектът залага иновативния подход на пилотен мултифункционален център, който да е отправна точка за имигрантите, като отговаря на техни проблеми в различни аспекти, свързани с работа, настаняване, образование, социални, здравни, културни, политически, административни или правни въпроси с цел да се превърне в една своебразна „врата към България”.

Информационният център има ключова консултативна роля при насочването на имигрантите към правилния орган във всеки един случай, подпомагане на имигрантите при тяхната гражданска ориентация и запознаване с техните права и задължения в България.

Центърът предлага подкрепяща среда и индивидуализиран подход като „обслужване на едно гише” с цел по-бързото и пълноценно включване на имигрантите в приемащото общество.

Интегрирана схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за реализиране на дейности, целящи внедряване в практиката на „Общите основни принципи на политиката за интеграция на имигранти в ЕС”

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Европейския фонд за интеграция на граждани на трети държави

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови