Начало / Проекти / BG 2005/017-353.10.01-2.81 „Иновативен модел за ефективно предприемачество”
BG 2005/017-353.10.01-2.81 „Иновативен модел за ефективно предприемачество” ПДФ Печат Е-мейл

На 1 юли 2008 г. "Екселиа" ЕООД стартира проект, с който цели да се създаде модел за иновативни и ефективни решения при стартиране на собствен бизнес и целенасочено успешно развитие на предприемачески умения сред мъже и жени в трудоспособна възраст. Партньори по проекта са Технически университет - Варна и Сдружение Бизнес Агенция".

Обща цел: Създаване на модел за иновативни и ефективни решения при стартиране на собствен бизнес и целенасочено успешно развитие на предприемачески умения сред мъже и жени в трудоспособна възраст. Допринасяне в подкрепата за развитие на местното предприемачество, подготовка и реализиране на бизнес идеи на територията на Област Варна.

Специфична цел: Осигуряване на средства на общо 20 безработни лица и работещи мъже и жени от Област Варна за създаването и развитието на собствен бизнес чрез професионално обучение и успешна връзка между дистанционни консултации и подкрепа за бизнес менторинг, подготовка и гарантиране началото на предприемаческата дейност в Североизточна България.

Основните дейности по проекта са следните:

  1. Сформиране на екип.
  2. Закупуване на необходимото за целите на проекта оборудване.
  3. Мотивиране и професионално обучение за професиите „Малък и среден бизнес” и „Компютърен оператор”.
  4. Развитие и поддържане на уеб-базирана система за он-лайн обучения и консултации.
  5. Работни срещи с бизнес-ментори.
  6. Разработване на бизнес планове.
  7. Провеждане на информационна кампания по проекта.

Целевите групи по проекта са следните: Безработни лица в трудоспособна възраст и работещи лица, които желаят да развият собствена бизнес-идея, да проучат пазарни ниши и да получат подкрепа и специализирани познания и умения в сферата на мениджмънта.

Крайните бенефициенти: са 20 (общо) мъже и жени, които са регистрирани към Бюрата по труда с минимум средно специално образование.

МИНИСТЕРСТВО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА
АГЕНЦИЯ ПО ЗАЕТОСТТА
Програма ФАР 2005 – Икономическо и социално сближаване BG2005/017-353.10.01
Схема за безвъзмездна помощ по проект "Развитие на човешките ресурси и насърчаване на заетостта"

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови