Начало / Новини / Какво предлагат на традиционните отрасли дигиталните компании от Варна и от какво имат нужда компаниите от нискотехнологичните индустрии от региона?
Какво предлагат на традиционните отрасли дигиталните компании от Варна и от какво имат нужда компаниите от нискотехнологичните индустрии от региона? ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 27 Февруари 2019 10:29
 
Сдружение Бизнес агенция провежда оценка на регионално ниво, за да се идентифицират основните предизвикателства и възможности за компаниите, принадлежащи към стратегически сектори в Североизточна България относно тяхната дигитална трансформация.

В тази връзка се провеждат проучвания и работилница, на която да обсъдим със заинтересованите страни какви са възможностите, потенциалът 
и потребностите във връзка с това доколко дигиталната трансформация може да послужи като средство за повишаване на конкурентоспособността на компаниите от другите сектори.


Дигиталната трансформация - това е мащабната промяна на бизнес и организационни дейности, процеси, компетенции и модели, за да се използват напълно промените и възможностите на различните цифрови технологии и тяхното ускоряващо въздействие върху обществото и икономиката по стратегически начин.

 България, както и варненският регион, не успява да се възползва в максимална степен от сравнителните предимства от дигитализацията, макар и да има сериозни постижения в сектора на дигиталната икономика. Възприемането на цифровите технологии от страна на предприятията в България става бавно. През 2018 г. броят на цифровизираните предприятия в България е сред най-ниските в ЕС.

За да се стимулира темпото на цифровата трансформация на икономиката на град Варна, едно от решенията е да се насърчи диалога между местните дигитални компании и местните компании от недигиталния бизнес, за да се изградят партньорства и обмен на услуги.

БА ще проведе кратка среща-работилница на 1 март 2019 г. за обмен на идеи и нетуъркинг, за да обсъдим какво е търсенето и предлагането на дигитални услуги и продукти във Варна, за да засилим диалога между дигиталния бизнес и нискотехнологичния местен бизнес.

Повече информация на адрес - https://www.devise.workshop1.vba.bg/
 
DEVISE е проект, финансиран от ЕС по Програмата за междурегионално сътрудничество Интеррег Европа 2014-2020, който има за цел да отговори на предизвикателствата, пред които са изправени 10 европейски региона, за да отключи и да използва потенциала на дигиталните технологични компании да повишат конкурентоспособността на други компании от секторите, включени в съответните регионалните стратегии за интелигентна специализация (RIS3).
Можете на научите повече за проекта, като посетите страницата на ДИВАЙС.
 

Добави коментар


Защитен код
Обнови