Начало / Новини / DEVISE отбеляза официалния старт на проекта в Кантабрия
DEVISE отбеляза официалния старт на проекта в Кантабрия ПДФ Печат Е-мейл
Сряда, 06 Февруари 2019 12:01

Партньорите  и заинтересовани лица по проекта DEVISE от осем европейски страни се събраха в пристанищния град Сантандер в периода 27-30 януари, за официално стартиране на проекта. Домакин на събитието бе испанското  регионално правителство на Кантабрия в столицата на региона Кантабрия, на северния бряг на Испания.

Проведен бе семинар, в рамките на който  г-н Д. Хорхе Муйо Лопес (генерален директор по иновациите, технологичното развитие и промишленото предприемачество) посрещна повече от 50 участници, включително представители на компании от цифрови и други ключови сектори като производството, партньорите на DEVISE и техните заинтересовани страни от Ирландия, Румъния, Испания, България, Финландия, Великобритания, Франция и Белгия.

Семинарът „Фабрики на бъдещето в Кантабрия” бе фокусиран върху индустрията 4.0 като един от големите фактори за цифровото преобразуване на МСП. Семинарът  позволи да получим гледната точка от участници от различни типове организации, включително испанската организация на промишлените училища (EOI), цифровите малки и средни предприятия, предоставящи решения в области като роботиката (IBEROBOTICS) или виртуалната реалност (BINARYBOX STUDIOS) и производствени и автомобилни компании, ангажирани в процеса на тяхното цифрово преобразуване като FUNDICIONES CARG, SEG AUTOMOTIVE, FLUIDOS Y MECÁNICA Кантабрия и FLYMCA. Проведе се плодотворна дискусия, в която се обсъждат ключови фактори като развитието на уменията на служителите в индустрията 4.0 и значението на воденето на цифровата трансформация от организацията.

В останалите дни бяха организирани възможност да се посети Teleport Santander, уникално съоръжение, осигуряващо спътниково покритие над Америка, Европа, Африка, части от Азия, както и Атлантическия и Индийския океан.

Разгледан бе напредъкът по дейностите на проекта. Успоредно с това заинтересованите страни имаха възможност да посетят много интересни компании и институции, включително Международния център за предприемачество в Сантандер, лабораторията за моделиране на движението и обществения транспорт и Групата по телематика (GIT) на Университета в Кантабрия, с богат опит и дългогодишен опит в Smart Градове, признати на равнище ЕС за водещи проекти като Smart Santander.

 

Добави коментар


Защитен код
Обнови